Услуги

Смяна на каре

Смяна на каре (кръстачка)
Извършваме смяна на всякакъв вид карета, дори и керновани. При тях първо се центрова кардана на струг и след това се фиксира отстрани с капачки. Динамичният баланс накрая е задължителен.

Смяна на тръба3

Смяна на тръба
Решение при изкривени или скъсани тръби.

Смяна на опорен лагер

Смяна на опорен лагер
Смяна на всички видове опорни лагери, включително и на неразглобяеми конструкции (Рено Сценик 4х4).

rilsan

Възстановяване на антифрикционен слой на шлицева двойка
Нанасяне на антифрикционен слой или неговата подмяна. Това е решение за уплътняване на слабо и равномерно износени шлицеви двойки. Само “Риткард” ЕООД извършва тази услуга.

Смяна на шлицева двойка

Смяна на шлицева двойка
Решение при силно износване на шлицевата двойка, когато метода за уплътняване е невъзможен.

slider

Удължаване/Скъсяване на кардан
При промяна на елементи по трансмисията на автомобила, когато се налага промяна в дължината на кардана. Смяна на скоростна кутия, смяна на диференциал или при промяна на рамата.

balance

Динамичен баланс
Задължителен, след почти всички интервенции по карданните предавки.“Риткард” ЕООД разполга със стенд с изключително чувствителни вибродатчици. Той е разработен съвместно с катедра “механика” на Техническия университет в София. Извършваме динамичен баланс на други фирми от района занимаващи се с ремонт на кардани.

„Риткард“ ЕООД изработва нови кардани по чертеж или технически параметри на клиента. Поддържаме набор от карета, шлицеви двойки, опорни лагери и др. на склад. Работим както със собствени резервни части, така и с такива на клиента. Всички отремонтирани кардани имат шест месеца гаранция.